Wat Is Het, Waarom Doen Mensen Het En Wat Doe Je Als Slachtoffer (ee88268)

badoobig

Badoo

ghosting

Online dating, contacten via messenger apps en sociale media hebben talrijke voordelen. Maar er zijn ook legio nadelen te bedenken. Contacten zijn veel vluchtiger en dus gemakkelijker te verbreken. Dat verbreken van een contact kan op een nette manier maar het kan ook op een heel vervelende manier. EГ©n van de vervelende manieren noemen we ghosting. In dit artikel leggen we uit wat het is en wat je kunt doen als je ermee te maken krijgt.

Wat is ghosting?

Onder ghosting wordt verstaan dat iemand ineens “van de aardbodem verdwijnt”. Stel je hebt een relatie met iemand en je gaat er zonder meer van uit dat jullie het leuk hebben samen. Operative een dag stuur je je lief een berichtje by way of Whatsapp maar im or her komt geen reactie. Je ziet dat het bericht is usually gelezen maar antwoord komt er niet. Je denkt nog dat hij regarding zij misschien ‘s slaapt of een druk heeft.

Goedemorgen, lekker geslapen?

De volgende Гјbermorgen of een paar uur later stuur je opnieuw het bericht maar im or her komt opnieuw geen reactie. Nu commence je je ongerust te maken. Jou belt je geliefde maar de oproep wordt niet beantwoord of weggedrukt. Wat je ook probeert, het lukt niet om contact ght krijgen. Als jou zeker weet dat er niet iets ernstigs zoals het ongeluk gebeurd har mulighed for zijn dan har mulighed for het zijn dat je het slachtoffer bent van ghosting.

Waarom plegen mensen ghosting?

Ghosting is usually irritant en wie je er slachtoffer van wordt lalu vraag je jou af waarom een gebeurt. Misschien dat je het zelf nooit zou doen waardoor je totaal geen idee hebt waarom mensen elkaar ghosten1. Niet iedereen doet het durante daarom kunnen veel singles zich moeilijk inleven in waarom iemand het zou doen. In para huidige datingwereld wordt ghosting om twee belangrijke redenen toegepast:

  • Het is opeens veel te serieus
  • Het lef is emergeny room niet om sobre relatie te verbreken

De eerste reden will be dat de ander het benauwd krijgt van de relatie. Zeker als iemand lang single will be geweest kan een relatie best kraftig zijn. Ineens weer rekening met iemand te moeten houden, “sociaal doen”, zijn of haar familie moeten leren kennen, uitstapjes maken terwijl je eigenlijk liever thuis op sobre bank zit; het kan ineens op je af komen en dan heb je even een adempauze nodig.

De andere optie will be dat het een niet zo sympathieke manier kan zijn om de relatie te verbreken. Sobre ander kan het lastig vinden om je recht within je gezicht associated with zelfs via Whatsapp te laten weten dat het uit is. Zeker wie jullie elkaar nog niet zo lang kennen en passing een paar schedules hebben gehad har mulighed for het ook zijn dat de ander de relatie nog niet zo serieus neemt. Wie weet was hij regarding zij wel achieved meerdere mensen aan het daten durante ben je een slachtoffer geworden truck een afvalsysteem. Het harde les, maar ook dat hoort bij het leven.

Wat te doen?

denken vrouwGhosting is het vreemde situatie waarin het logisch is usually dat je niet weet wat jou moet doen. Moet je nu doorgaan met het versturen van berichten, make contact with opnemen met kennissen en vrienden truck de ander regarding het zo snel mogelijk accepteren dat je het slachtoffer bent geworden truck ghosting?

Geef para ander een adempauze

Als je het idee hebt dat een ghosting gedrag truck je geliefde een gevolg is truck “het benauwd krijgen van de relatie”, dan is een niet verstandig omkring diegene met berichten of telefoontjes lo blijven bestoken. Als iemand na een paar berichten associated with telefoontjes niet reageert dan zal hij of zij dat ook zeker niet gaan doen als je er nog 40 berichten achteraan stuurt. Het enige risico wat u loopt is dat je geblokkeerd wordt, wat overigens wel een duidelijk antwoord is op u vraag wat emergeny room aan de hands is: De ander wil duidelijk geen contact meer fulfilled je.

Maar als de ander actually tijd voor zichzelf nodig heeft om alles op het rijtje te zetten en te ontdekken of jij degene bent met auf welche art hij of zij verder wil, geef die ruimte lalu. Wacht gewoon het paar dagen, desnoods enkele weken af of er misschien toch nog het reactie komt.

Brand iemand niet af op social media

social mediaAls je door middel van ghosting gedumpt wordt dan is usually dat natuurlijk verre van leuk. Maar verlaag jezelf niet tot het afbranden van je former mate op sociale mass media. Het kan misschien opluchten om operative Facebook even flink tekeer te gaan over die lul of trut perish je zomaar heeft laten zitten durante niet eens een fatsoen heeft omkring uit te leggen waarom hij regarding zij niks meer laat horen. Maar je schiet im or her zeer waarschijnlijk weinig mee op.

Als je op comune media bevriend twisted met deze persoon zal hij regarding zij het zeker niet waarderen omkring zo’n bericht ght lezen. Maar ook als je deze persoon verwijdert regarding jij wordt verwijderd dan is para kans alsnog aanwezig dat je bericht je ex bereikt, bijvoorbeeld via gemeenschappelijke vrienden.

En sommige mensen zullen wellicht hun wenkbrauwen fronsen als je zo tekeer gaat. Need als je dat over deze former mate doet, over auf welche art dan nog meer als er iets in je leven niet gaat zoals jij had gehoopt. En dan is usually er nog een feit dat zo’n bericht altijd op het internet blijft staan en dat het je dus altijd blijft “achtervolgen”. Voor je het weet haalt u absurde bericht sobre nationale media waarna je enkele dagen in de trending categorie op Dumpert staat. Haal dus even diep adem en doe het niet.

Laat u stemming niet lo lang lijden onder ghosting

Als je lo maken hebt gehad met ghosting, probeer er dan niet te lang bij stil te blijven staan. Bedenk dat de persoon pass away je dit heeft aangedaan niet sobre moeite waard has been voor een langdurige relatie. Je moet immers op u partner kunnen vertrouwen en deze persoon was dat vertrouwen duidelijk niet waard. Gun jezelf sobre tijd om tot rust te komen en stort u niet meteen within een nieuw avontuur. Want dan bill jij misschien sobre volgende die zich aan ghosting schuldig maakt omdat het allemaal te snel is gegaan.

Zoek afleiding

Als je het slachtoffer bent vehicle ghosting dan heeft het weinig zin om met u telefoon in u hand geklemd associated with onder je kussen te wachten associated with er toch nog een bericht komt. Zoek dus afleiding. Spreek af fulfilled een vriendin, georgia shoppen of het lange strandwandeling uitvoeren om je hoofd leeg te uitvoeren. Dat laatste is usually ook een bombig gelegenheid om voor jezelf op het rijtje te zetten wat je wilt met de situatie. Misschien dat een zelfs kan helpen om je weer in de datingscene te begeven. Nieuwe aandacht van weitere singles kunnen jou snel weer operative het goede protect brengen. De dating apps staan inside ieder te springen om je aanwezigheid.

Als je geliefde niets meer laat horen dan zal je je daar hoe dan ook bij neer moeten leggen. En wie er toch nog weer contact wordt gezocht moet jou je goed afvragen of jij nog wel verder wilt. Want als jou geliefde iemand blijkt te zijn perish regelmatig periodes niets van zich laat horen dan moet je je serieus afvragen of jij je daar niet te goed voor voelt. Ghosting har mulighed for dan namelijk naadloos overgaan in het ander fenomeen: Benching.

Wat is benching?

benchingBenching is het andere term inside datingland die niet veel goeds betekent. Als iemand zich schuldig maakt aan benching dan wil dat zeggen dat hij iemand operative geraffineerde wijze aan het lijntje houdt. Dit is niet hetzelfde als ghosting waarbij je geen contact meer hebt met de persoon. De “bencher” laat soms tijden niets van zich horen en net wie je denkt dat je nooit meer wat hoort sobre je leven zonder deze persoon weer hebt opgepakt duikt hij of zij ineens weer operative en wil doodleuk met je afspreken alsof jullie elkaar een paar dagen daarvoor nog gesproken hebben.

Een bencher houdt op deze manier vaak iemand, of soms zelfs meerdere personen, minutes of meer achter de hand voor als er actually niemand anders voorhanden is om een leuk mee lo hebben. Zorg ervoor dat jij u hiervoor niet leent want dit zal je nog meer verdriet doen serta een ghosting ervaring.

Ghosting, de cijfers

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 50 % van de volwassenen ooit te uitvoeren heeft gehad fulfilled ghosting. Een actually groot percentage heeft toegeven zich er wel eens schuldig aan te hebben gemaakt. Er is dus best een grote groep mensen die met dit fenomeen te maken heeft gekregen.

De term Ghosting is inmiddels op verschillende websites het onderwerp van een poll geweest. In oktober 2014 toonde een poll van de Huffington Post onder 1000 volwassenen aan dat 11 procent wel eens een ghost is geweest tijdens het daten3. In een ander onderzoek van Elle magazine onder 185 mensen kwam naar voren dat 16. 7 procent van de mannen en 24. 2 procent van de vrouwen het wel eens gedaan heeft4.

Wel moet daarbij worden gezegd dat het onder jongeren veel voorkomt en dan vooral onder mensen die niet in het lot geloven5. Denk aan een vakantieliefde waar je nooit meer wat van hoort of die jij zelf geen berichtje meer stuurde omdat dat vriendinnetje in Spanje toch onhaalbaar was om ooit wat mee op te bouwen.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link: Gratis inschrijven

Leave a Comment

error: Content is protected !!