Wat Is Het, Waarom Doen Mensen Een En Wat Doe Je Als Slachtoffer

badoobig

Badoo

usually gratis net wie het doorzoeken truck

ghosting

Online dating, contacten via messenger applications en sociale press hebben talrijke voordelen. Maar er zijn ook legio nadelen te bedenken. Contacten zijn veel vluchtiger en dus gemakkelijker te verbreken. Dat verbreken van een contact kan op een nette traiter maar het har mulighed for at ook op een heel vervelende traiter. EГ©n van sobre vervelende manieren noemen we ghosting. Within dit artikel leggen we uit wat het is sobre wat je kunt doen als u ermee te maken krijgt.

Wat is ghosting?

Onder ghosting wordt verstaan dat iemand ineens “van sobre aardbodem verdwijnt”. Stel je hebt een relatie met iemand en je gaat er zonder meer van uit dat jullie het leuk hebben samen. Op een dag stuur je je lief een berichtje through Whatsapp maar emergeny room komt geen reactie. Je ziet dat het bericht will be gelezen maar antwoord komt er niet. Je denkt nog dat hij associated with zij misschien ing slaapt of het druk heeft.

Goedemorgen, lekker geslapen?

De volgende morgen of een paar uur later stuur je opnieuw een bericht maar emergeny room komt opnieuw geen reactie. Nu start je je ongerust te maken. U belt je geliefde maar de oproep wordt niet beantwoord of weggedrukt. Wat je ook probeert, het lukt niet om contact lo krijgen. Als u zeker weet dat er niet iets ernstigs zoals een ongeluk gebeurd har mulighed for at zijn dan har mulighed for at het zijn dat je het slachtoffer bent van ghosting.

Waarom plegen mensen ghosting?

Ghosting will be irritant en als je er slachtoffer van wordt serta vraag je u af waarom het gebeurt. Misschien dat je het zelf nooit zou doen waardoor je totaal geen idee hebt waarom mensen elkaar ghosten1. Niet iedereen doet het en daarom kunnen veel singles zich moeilijk inleven in waarom iemand het zou doen. In de huidige datingwereld wordt ghosting om twee belangrijke redenen toegepast:

  • Het is opeens veel te serieus
  • Het lef is er niet om de relatie te verbreken

De eerste reden is dat de ander het benauwd krijgt van de relatie. Zeker als iemand lang single is geweest kan een relatie best heftig zijn. Ineens weer rekening met iemand te moeten houden, “sociaal doen”, zijn of haar familie moeten leren kennen, uitstapjes maken terwijl je eigenlijk liever thuis op de bank zit; het kan ineens op je af komen en dan heb je even een adempauze nodig.

De andere optie is dat het een niet zo sympathieke manier kan zijn om de relatie te verbreken. De ander kan het lastig vinden om je recht in je gezicht associated with zelfs via Whatsapp te laten weten dat het uit is. Zeker wie jullie elkaar nog niet zo lang kennen en passing een paar times hebben gehad har mulighed for at het ook zijn dat de ander de relatie nog niet zo serieus neemt. Wie weet was hij associated with zij wel fulfilled meerdere mensen aan het daten sobre ben je een slachtoffer geworden vehicle een afvalsysteem. Het harde les, maar ook dat hoort bij het leven.

Wat te doen?

denken vrouwGhosting is het vreemde situatie waarin het logisch will be dat je niet weet wat u moet doen. Moet je nu doorgaan met het versturen van berichten, get in touch with opnemen met kennissen en vrienden vehicle de ander associated with het zo snel mogelijk accepteren dat je het slachtoffer bent geworden vehicle ghosting?

Geef sobre ander een adempauze

Als je het idee hebt dat een ghosting gedrag van je geliefde het gevolg is van “het benauwd krijgen van de relatie”, dan is het niet verstandig om diegene met berichten of telefoontjes te blijven bestoken. Als iemand na een paar berichten of telefoontjes niet reageert dan zal hij of zij dat ook zeker niet gaan doen als je er nog 40 berichten achteraan stuurt. Het enige risico wat je loopt is dat je geblokkeerd wordt, wat overigens wel een duidelijk antwoord is op je vraag wat er aan de hand is: De ander wil duidelijk geen contact meer met je.

Maar als de ander even tijd voor zichzelf nodig heeft om alles op een rijtje te zetten en te ontdekken of jij degene bent met wie hij of zij verder wil, geef die ruimte dan. Wacht gewoon een paar dagen, desnoods enkele weken af of er misschien toch nog een reactie komt.

Brand iemand niet af op social media

social mediaAls je door middel van ghosting gedumpt wordt dan is dat natuurlijk verre van leuk. Maar verlaag jezelf niet tot het afbranden van je ex op sociale media. Het kan misschien opluchten om op Facebook even flink tekeer te gaan over die lul of trut die je zomaar heeft laten zitten en niet eens het fatsoen heeft om uit te leggen waarom hij of zij niks meer laat horen. Maar je schiet er zeer waarschijnlijk weinig mee op.

Als je op sociale media bevriend bent met deze persoon zal hij of zij het zeker niet waarderen omkring zo’n bericht lo lezen. Maar ook als je deze persoon verwijdert associated with jij wordt verwijderd dan is sobre kans alsnog aanwezig dat je bericht je ex bereikt, bijvoorbeeld via gemeenschappelijke vrienden.

En sommige mensen zullen wellicht hun wenkbrauwen fronsen als je zo tekeer gaat. Would like als je dat over deze ex lover doet, over auf welche weise dan nog meer als er iets in je leven niet gaat zoals jij had gehoopt. En dan will be er nog een feit dat zo’n bericht altijd operative het internet blijft staan en dat het je dus altijd blijft “achtervolgen”. Voor je een weet haalt u absurde bericht sobre nationale media waarna je enkele dagen in de well-known categorie op Dumpert staat. Haal dus even diep adem en doe een niet.

Laat u stemming niet lo lang lijden onder ghosting

Als je lo maken hebt gehad met ghosting, probeer er dan niet te lang bij stil te blijven staan. Bedenk dat de persoon pass away je dit heeft aangedaan niet sobre moeite waard has been voor een langdurige relatie. Je moet immers op u partner kunnen vertrouwen en deze persoon was dat vertrouwen duidelijk niet waard. Gun jezelf sobre tijd om tot rust te komen en stort je niet meteen in een nieuw avontuur. Want dan ben jij misschien de volgende die zich aan ghosting schuldig maakt omdat het allemaal te snel is gegaan.

Zoek afleiding

Als je het slachtoffer bent van ghosting dan heeft het weinig zin om met je telefoon in je hand geklemd of onder je kussen te wachten of er toch nog een bericht komt. Zoek dus afleiding. Spreek af met een vriendin, ga shoppen of een lange strandwandeling maken om je hoofd leeg te maken. Dat laatste is ook een prima gelegenheid om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wilt met de situatie. Misschien dat het zelfs kan helpen om je weer in de datingscene te begeven. Nieuwe aandacht van andere singles kunnen je snel weer op het goede mat brengen. De dating apps staan within ieder te springen om je aanwezigheid.

Als je geliefde niets meer laat horen dan zal je je daar hoe dan ook bij neer moeten leggen. En wie er toch nog weer contact wordt gezocht moet u je goed afvragen of jij nog wel verder wilt. Want als u geliefde iemand blijkt te zijn pass away regelmatig periodes niets van zich laat horen dan moet je je serieus afvragen of jij je daar niet te goed voor voelt. Ghosting har mulighed for at dan namelijk naadloos overgaan in het ander fenomeen: Benching.

Wat is benching?

benchingBenching is het andere term inside datingland die niet veel goeds betekent. Als iemand zich schuldig maakt aan benching dan wil dat zeggen dat hij iemand operative geraffineerde wijze aan het lijntje houdt. Dit is niet hetzelfde als ghosting waarbij je geen contact meer hebt met de persoon. De “bencher” laat soms tijden niets van zich horen en net wie je denkt dat je nooit meer wat hoort durante je leven zonder deze persoon weer hebt opgepakt duikt hij of zij ineens weer operative en wil doodleuk met je afspreken alsof jullie elkaar een paar dagen daarvoor nog gesproken hebben.

Een bencher houdt op deze manier vaak iemand, of soms zelfs meerdere personen, minutes of meer achter de hand voor als er also niemand anders voorhanden is om een leuk mee ght hebben. Zorg ervoor dat jij jou hiervoor niet leent want dit zal je nog meer verdriet doen lalu een ghosting ervaring.

Ghosting, de cijfers

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 50 % van de volwassenen ooit te uitvoeren heeft gehad achieved ghosting. Een also groot percentage heeft toegeven zich im or her wel eens schuldig aan te hebben gemaakt. Er is usually dus best het grote groep mensen die met ditgene fenomeen te uitvoeren heeft gekregen.

De term Ghosting is usually inmiddels op verschillende websites het onderwerp van een vote geweest. In zehnter monat des jahres 2014 toonde een poll van de Huffington Post onder 1000 volwassenen aan dat 11 procent wel eens een ghost is geweest tijdens het daten3. In een ander onderzoek van Elle magazine onder 185 mensen kwam naar voren dat 16. 7 procent van de mannen en 24. 2 procent van de vrouwen het wel eens gedaan heeft4.

Wel moet daarbij worden gezegd dat het onder jongeren veel voorkomt en dan vooral onder mensen die niet in het lot geloven5. Denk aan een vakantieliefde waar je nooit meer wat van hoort of die jij zelf geen berichtje meer stuurde omdat dat vriendinnetje in Spanje toch onhaalbaar was om ooit wat mee op te bouwen.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link: Gratis inschrijven

Leave a Comment

error: Content is protected !!