Wat Is Het, Waarom Doen Mensen Een En Wat Doe Je Als Slachtoffer (f2a7eea)

badoobig

Badoo

will be gratis net als het doorzoeken vehicle

ghosting

Online dating, contacten via messenger apps en sociale media hebben talrijke voordelen. Maar er zijn ook legio nadelen te bedenken. Contacten zijn veel vluchtiger en dus gemakkelijker te verbreken. Dat verbreken van een contact kan op een nette manier maar het kan ook op een heel vervelende manier. EГ©n van de vervelende manieren noemen we ghosting. In dit artikel leggen we uit wat het is en wat je kunt doen als je ermee te maken krijgt.

Wat is ghosting?

Onder ghosting wordt verstaan dat iemand ineens “van de aardbodem verdwijnt”. Stel je hebt een relatie met iemand en je gaat er zonder meer van uit dat jullie het leuk hebben samen. Op een dag stuur je je lief een berichtje via Whatsapp maar er komt geen reactie. Je ziet dat het bericht is gelezen maar antwoord komt er niet. Je denkt nog dat hij of zij misschien al slaapt of het druk heeft.

Goedemorgen, lekker geslapen?

De volgende morgen of een paar uur later stuur je opnieuw een bericht maar er komt opnieuw geen reactie. Nu begin je je ongerust te maken. Je belt je geliefde maar de oproep wordt niet beantwoord of weggedrukt. Wat je ook probeert, het lukt niet om contact te krijgen. Als je zeker weet dat er niet iets ernstigs zoals het ongeluk gebeurd har mulighed for at zijn dan har mulighed for at het zijn dat je het slachtoffer bent van ghosting.

Waarom plegen mensen ghosting?

Ghosting will be irritant en wie je er slachtoffer van wordt serta vraag je u af waarom een gebeurt. Misschien dat je het zelf nooit zou doen waardoor je totaal geen idee hebt waarom mensen elkaar ghosten1. Niet iedereen doet het sobre daarom kunnen veel singles zich moeilijk inleven in waarom iemand het zou doen. In sobre huidige datingwereld wordt ghosting om twee belangrijke redenen toegepast:

  • Het is opeens veel te serieus
  • Het lef is emergeny room niet om sobre relatie te verbreken

De eerste reden will be dat de ander het benauwd krijgt van de relatie. Zeker als iemand lang single will be geweest kan een relatie best heftig zijn. Ineens weer rekening met iemand te moeten houden, “sociaal doen”, zijn of haar familie moeten leren kennen, uitstapjes maken terwijl je eigenlijk liever thuis op de bank zit; het kan ineens op je af komen en dan heb je even een adempauze nodig.

De andere optie is dat het een niet zo sympathieke manier kan zijn om de relatie te verbreken. De ander kan het lastig vinden om je recht in je gezicht of zelfs via Whatsapp te laten weten dat het uit is. Zeker als jullie elkaar nog niet zo lang kennen en pas een paar dates hebben gehad kan het ook zijn dat de ander de relatie nog niet zo serieus neemt. Wie weet was hij of zij wel met meerdere mensen aan het daten en ben je het slachtoffer geworden van een afvalsysteem. Een harde les, maar ook dat hoort bij het leven.

Wat te doen?

denken vrouwGhosting is een vreemde situatie waarin het logisch is dat je niet weet wat je moet doen. Moet je nu doorgaan met het versturen van berichten, contact opnemen met kennissen en vrienden van de ander of het zo snel mogelijk accepteren dat je het slachtoffer bent geworden van ghosting?

Geef de ander een adempauze

Als je het idee hebt dat het ghosting gedrag van je geliefde het gevolg is van “het benauwd krijgen van de relatie”, dan is het niet verstandig om diegene met berichten of telefoontjes te blijven bestoken. Als iemand na het paar berichten associated with telefoontjes niet reageert dan zal hij of zij dat ook zeker niet gaan doen wie je er nog 40 berichten achteraan stuurt. Het enige risico wat u loopt is dat je geblokkeerd wordt, wat overigens discussion een duidelijk antwoord is op u vraag wat emergeny room aan de hands is: De ander wil duidelijk geen contact meer fulfilled je.

Maar wie de ander actually tijd voor zichzelf nodig heeft omkring alles op het rijtje te zetten en te ontdekken of jij degene bent met auf welche weise hij of zij verder wil, geef die ruimte serta. Wacht gewoon het paar dagen, desnoods enkele weken af of er misschien toch nog het reactie komt.

Brand iemand niet af op social media

social mediaAls je door middel van ghosting gedumpt wordt dan will be dat natuurlijk verre van leuk. Maar verlaag jezelf niet tot het afbranden van je ex lover op sociale press. Het kan misschien opluchten om operative Facebook even flink tekeer te gaan over die lul of trut pass away je zomaar heeft laten zitten sobre niet eens een fatsoen heeft omkring uit te leggen waarom hij associated with zij niks meer laat horen. Maar je schiet emergeny room zeer waarschijnlijk weinig mee op.

Als je op comune media bevriend curved met deze persoon zal hij of zij het zeker niet waarderen om zo’n bericht te lezen. Maar ook als je deze persoon verwijdert of jij wordt verwijderd dan is de kans alsnog aanwezig dat je bericht je ex bereikt, bijvoorbeeld via gemeenschappelijke vrienden.

En sommige mensen zullen wellicht hun wenkbrauwen fronsen als je zo tekeer gaat. Want als je dat over deze ex doet, over wie dan nog meer als er iets in je leven niet gaat zoals jij had gehoopt. En dan is er nog het feit dat zo’n bericht altijd op het internet blijft staan en dat het je dus altijd blijft “achtervolgen”. Voor je het weet haalt je absurde bericht de nationale media waarna je enkele dagen in de trending categorie op Dumpert staat. Haal dus even diep adem en doe het niet.

Laat je stemming niet te lang lijden onder ghosting

Als je te maken hebt gehad met ghosting, probeer er dan niet te lang bij stil te blijven staan. Bedenk dat de persoon die je dit heeft aangedaan niet de moeite waard was voor een langdurige relatie. Je moet immers op je partner kunnen vertrouwen en deze persoon was dat vertrouwen duidelijk niet waard. Gun jezelf de tijd om tot rust te komen en stort je niet meteen in een nieuw avontuur. Want dan ben jij misschien de volgende die zich aan ghosting schuldig maakt omdat het allemaal te snel is gegaan.

Zoek afleiding

Als je het slachtoffer bent van ghosting dan heeft het weinig zin om met je telefoon in je hand geklemd of onder je kussen te wachten of er toch nog een bericht komt. Zoek dus afleiding. Spreek af achieved een vriendin, georgia shoppen of het lange strandwandeling uitvoeren om je hoofd leeg te uitvoeren. Dat laatste is usually ook een bombig gelegenheid om voor jezelf op het rijtje te zetten wat je wilt met de situatie. Misschien dat een zelfs kan helpen om je weer in de datingscene te begeven. Nieuwe aandacht van weitere singles kunnen jou snel weer operative het goede protect brengen. De dating apps staan inside ieder te springen om je aanwezigheid.

Als je geliefde niets meer laat horen dan zal je je daar hoe dan ook bij neer moeten leggen. En wie er toch nog weer contact wordt gezocht moet jou je goed afvragen of jij nog wel verder wilt. Want als jou geliefde iemand blijkt te zijn perish regelmatig periodes niets van zich laat horen dan moet je je serieus afvragen of jij je daar niet te goed voor voelt. Ghosting har mulighed for dan namelijk naadloos overgaan in het ander fenomeen: Benching.

Wat is benching?

benchingBenching is het andere term inside datingland die niet veel goeds betekent. Als iemand zich schuldig maakt aan benching dan wil dat zeggen dat hij iemand operative geraffineerde wijze aan het lijntje houdt. Dit is niet hetzelfde als ghosting waarbij je geen contact meer hebt met de persoon. De “bencher” laat soms tijden niets van zich horen en net wie je denkt dat je nooit meer wat hoort durante je leven zonder deze persoon weer hebt opgepakt duikt hij of zij ineens weer operative en wil doodleuk met je afspreken alsof jullie elkaar een paar dagen daarvoor nog gesproken hebben.

Een bencher houdt op deze manier vaak iemand, of soms zelfs meerdere personen, minutes of meer achter de hand voor als er also niemand anders voorhanden is om een leuk mee ght hebben. Zorg ervoor dat jij jou hiervoor niet leent want dit zal je nog meer verdriet doen lalu een ghosting ervaring.

Ghosting, de cijfers

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 50 % van de volwassenen ooit te uitvoeren heeft gehad achieved ghosting. Een also groot percentage heeft toegeven zich im or her wel eens schuldig aan te hebben gemaakt. Er is usually dus best het grote groep mensen die met ditgene fenomeen te uitvoeren heeft gekregen.

De term Ghosting is usually inmiddels op verschillende websites het onderwerp van een vote geweest. In oktober 2014 toonde een poll van de Huffington Post onder 1000 volwassenen aan dat 11 procent wel eens een ghost is geweest tijdens het daten3. In een ander onderzoek van Elle magazine onder 185 mensen kwam naar voren dat 16. 7 procent van de mannen en 24. 2 procent van de vrouwen het wel eens gedaan heeft4.

Wel moet daarbij worden gezegd dat het onder jongeren veel voorkomt en dan vooral onder mensen die niet in het lot geloven5. Denk aan een vakantieliefde waar je nooit meer wat van hoort of die jij zelf geen berichtje meer stuurde omdat dat vriendinnetje in Spanje toch onhaalbaar was om ooit wat mee op te bouwen.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link: Gratis inschrijven

Leave a Comment

error: Content is protected !!