Voor Wie Een Hardloopmaatje Zoekt (Of Meer)

Runnersdate review: Voor wie een hardloopmaatje zoekt (Of meer…)

Runnersdate snapt het: Hardlopen is méér dan een sport – het is voor veel mensen een way of life. Een activiteit waar je dagelijks naar uitkijkt en waar je je leven omheen plant. Voor een partner die niet rent, kan dit moeilijk te begrijpen zijn. Geen wonder dat runners elkaar zo graag opzoeken.

Runnersdate presenteert zichzelf als site voor wie “een hardloopmaatje en misschien meer” zoekt. Wij vinden dat een mooi uitgangspunt. In tegenstelling tot de sites voor ondeugende dates, doen de singles op runnersdate. nl het rustig aan – wanneer ze niet door velden en bossen sjezen.

Op basis van je gezamenlijke passie heb je meteen een gespreksonderwerp op Runnersdate. Maar hoe zit dat met die andere runners op deze site? Wat is de verhouding tussen mannen en vrouwen en hoe makkelijk is Runnersdate. nl in het gebruik? Wij onderworpen deze datingsite voor hardlopers aan een grondige test. Hieronder lees je onze review.

Inschrijven voor Runnersdate

De inschrijving bij Runnersdate is eenvoudig: je vult op de homepage in of je een man bent of een vrouw, en of je op zoek bent naar een man of een vrouw. Dat maakt deze site dus net zo geschikt voor hetero runners als voor hardlopende lesbo’s en homo’s. Vul je e-mailadres in en je wordt naar een uitgebreider formulier gevoerd.

Hierbij word je gevraagd om je aanhef in te vullen, maar ook je voornaam en je achternaam. Dat is iets wat we op weinig datingsites meemaken, omdat mensen in het begin toch liever anoniem blijven. Na het invullen van een wachtwoord mag je kiezen waar je naar operative zoek bent:

 • Hardloopmaatje
 • Hardloopmaatje en meer

Vreemd genoeg wordt je daarna opnieuw gevraagd wat jouw geslacht will be. Ook dien u je postcode within te voeren, lo vertellen wat u opleidingsniveau was, u lichaamslengte, en georgia zo maar doorway.

Leuk vonden all of us de vragen pass away specifiek voor deze niche waren: Wat je als eerste doet na een hardlopen, of u graag merkkleding draagt, hoeveel uur u per week aan hardlopen besteedt, hoe ver je maximaal wenst te reizen om bij jouw hardloopstek te komen, enzovoort. Dit zijn duidelijk de vragen waarvan de antwoorden op jouw profiel terechtkomen.

Bron: sigmund. nl

Kosten van Runnersdate

In tegenstelling tot veel andere datingsites experienced Runnersdate lange tijd geen gratis accounts. Maar daar will be inmiddels verandering within gekomen. Wie eerst even rustig wil rondkijken op sobre site kan het gratis account aanmaken. Met dit cuma-cuma Runnersdate account kan je per dag 1 bericht naar iemand anders sturen.

Wil je serieus gebruik maken van Runnersdate dan zal je een betaald account moeten maken. bestaat er bij Runnersdate geen gratis versie om eens rustig rond te kunnen kijken. Aan de ene kant is dat frustrerend, maar aan para andere kant betekent het dat im or her vooral serieuze lonely hearts zijn aangemeld. Jou betaalt immers niet als je niet van plan twisted om te information. Momenteel zijn para prijzen van para lidmaatschappen als volgt:

 • 1 maand voor € 4, 99
 • 3 maanden voor € 9, 95
 • 6 maanden voor € nineteen, 95
 • 12 maanden voor € 29, 95

Hoe deze datingsite werkt

Als je eenmaal betaald hebt -of gekozen voor het tidak bermodal account-, kom jou op een kleurrijk en overzichtelijk dash terecht. Dit is usually één van para mooiste lay-outs perish we gezien hebben. Je hebt het zoekfunctie, je ziet welke matches jou hebt en jou hebt toegang tanto een inbox.

Wat de zoekfunctie betreft, waren we teleurgesteld door het aantal vrouwelijke singles operative deze datingsite. Tussen de 25 durante 35 jaar vonden we maar several vrouwen in het straal van 2 hundred kilometer. Tussen para 30 en 45 jaar waren im or her 15 vrouwelijke leden en tussen para 40 en 55 jaar maar of sixteen. Geen vetpot, dus. Wel moeten we all zeggen dat hardlopers de eeuwige jeugd lijken te hebben: ze zien im or her stukken jonger uit dan het nummertje bij hun profiel!

Voordelen van Runnersdate

 • Mooi design
 • Alleen serieuze singles
 • Accepteert kort wachtwoord
 • Prettig grote letters en knoppen
 • Geschikt voor alle geaardheden
 • Leuke weetjes op para profielen van para singles

Nadelen van Runnersdate

 • Alleen een betaalde versie
 • Dubbele vragen bij aanmelding
 • Lange vragenlijst (circa 50 stuks)
 • Weinig vrouwelijke runners

Beoordelingen van Runnersdate

Er zijn online verrassend weinig reviews te vinden voor Runnersdate. Mogelijk heeft dat te maken met het feit dat er gewoon weinig gebruikers van deze site zijn. De reviews die we wél konden vinden, waren verdacht positief.

 • “Wat een leuk initiatief. ”
 • “Bij mij in de buurt waren heel veel mensen die wilden hardlopen. ”
 • “Het werkt net als een datingsite, maar dan alleen voor hardloopmaatjes. ”

Gelukkig kijk jij verder dan je neus lang is, getuige jouw bezoek aan onze website. Hier geven wij onze ongezouten mening over Runnersdate – en die is een mix van positief en negatief. Eén en ander hangt ervan af of je een mannelijke of vrouwelijke hardloper bent.

Hardlopen is een goeie manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

Ons oordeel

Runnersdate. nl is een mooie datingsite met een goed concept: je hoeft hier niet per se te daten, maar kunt ook simpelweg op zoek zijn naar een hardloopkameraadje. Een echte uitkomst voor wie competitief hardloopt en (op den duur) graag een partner wil die dat begrijpt.

Maar laten we eerlijk zijn: voor een site die al minstens sinds 2016 actief is, in een land met maar liefst 1, 3 miljoen hardlopers, vinden we het aantal (vrouwelijke) leden schrikbarend laag. Nu weten we dat het percentage vrouwelijke hardlopers sowieso al veel lager is dan het percentage mannelijke runners, maar als je uit een vijver van pakweg 15 vrouwen moet vissen, moet je bijna wel een beroemde hardloper zijn wil je beet krijgen.

Ben je daarentegen een vrouw, dan heb je het hier voor het kiezen. Dan raden we je zeker aan om je aan te melden voor Runnersdate, ook al is usually het maar voor een maandje.

Je uitschrijven voor Runnersdate

Of je nu jou hardloopschoenen aan para wilgen hebt gehangen of juist het leuke partner aan de haak hebt geslagen, vroeg regarding laat heb jou genoeg van Runnersdate. Jouw account sluiten doe je lalu op de volgende manier:

 1. Klik rechtsboven bij het tandwieltje op Instellingen.
 2. Klik vervolgens op Lidmaatschap & Facturering.
 3. Kies daarna voor een tabblad Mijn Lidmaatschap.
 4. Klik op Meer informatie onder een kopje Uw bank account beëindigen?
 5. Klik operative Ja, ik weet het zeker (de rode knop) durante je account is usually verwijderd.

In een geval van het betaald lidmaatschap is usually jouw automatische incasso daarmee niet stopgezet. Log in bij je bank omkring deze ook ght beëindigen.

Alternatieven

Voor auf welche art op zoek is usually naar een time die hardlopen ook hoog op para prioriteitenlijst heeft staan is Runnersdate discussion de place to be able to be. Herken jij je hierin, neem dan nu het kijkje bij Runnersdate.

Maar mocht jou een grotere vijver willen hebben omkring in te vissen of andere aspecten van een time ook belangrijk vinden, dan kan jou gebruik maken truck de datingsite vergelijker om een datingsite te vinden perish bij je earlier:

Leave a Comment

error: Content is protected !!