Vaak Voorkomende Leugentjes Op Datingsites

Leugentjes op datingsites

Vaak voorkomende leugentjes op datingsites

Op Web is het erg makkelijk om jezelf beter voor lo doen dan u bent. Dit geldt voor bijna allesamt gebieden van een internet, maar zeker voor online information! Een klein leugentje (of niet de complete waarheid) om eigen bestwil hier, een klein leugentje daar en klaar is het ‘gepimpte’ profiel.

Online daten draait op vertrouwen: je wilt dat de foto’s op een profiel horen bij de persoon achter het profiel, en dat de beschrijving klopt. Natuurlijk proberen sommige mensen zich beter voor te doen dan ze zijn, en zelfs dan, zijn sommige leugens erger dan andere leugens. Toch is het belangrijk om de volgende vraag altijd in je achterhoofd te houden als je iemands profiel bestudeert: “Klinkt alles wat op dit profiel staat logisch, en vertrouw ik dit profiel? ”

Je zult zien dat als je langer bezig bent met online daten, je af een toe een profiel tegenkomt waarbij alle alarmbellen in je hoofd afgaan. Luister hiernaar en vergeet deze profielen!

Jij (de lezer) moet bepalen wat te geloven van een online profiel. Ik ben hierboven een beetje (te) negatief, en weet zeker dat een heleboel mensen wel eerlijk zijn op hun profiel. Immers, als alles goed gaat en je gaat met iemand op een afspraakje komen de meeste leugens toch wel uit – en dat maakt een slechte indruk! Niet iedereen denk jammer genoeg zover vooruit.

Sommige leugens (als je ze al zo kunt noemen) komen erg vaak voor. Waar liegen mensen dan over, en hoeveel overdrijven ze hun goede eigenschappen? Om beter voor de dag te komen maken mensen zichzelf vaak langer en rijker, en je moet ook niet altijd aannemen dat een ‘recente’ foto vorig maand is genomen. We vatten hieronder twee onderzoeken voor je samen en geven je zo een gids voor het ontcijferen van iemands profiel.

Waar kan je de (kleine) leugens verwachten?

Over het gewicht, inkomsten en verleden wordt het meest gelogen tijdens online daten
Uiterlijk, hobbies/interesses en afstand worden het belangrijkst gevonden in een profiel

Zoals je hierboven (linker plaatje) kan zien worden de drie meest voorkomende leugens (op meer dan 10% van de profielen! ) geschreven over iemands gewicht, inkomen en verleden. Dit is logisch als je bedenkt dat mensen er online beter uit willen zien, maar ook vooral onhandig.

Hoe mooier de waarheid namelijk gemaakt wordt, hoe groter de kans dat mensen achterdochtig worden. Zeker als deze leugens makkelijk na te gaan zijn. Twee van deze leugens zullen bovendien snel uitkomen als jullie een afspraak “in het echte leven” maken: gewicht sobre verleden. Als u naar het rechter plaatje kijkt zie je dat juist deze twee niet zo belangrijk zijn voor de persoon die het profiel leest!

En sobre derde leugen? Inkomens worden ook fanatiek opgepoetst, terwijl maar 0. 4% (4 van de one thousand! ) vindt dat het inkomen vehicle iemand anders belangrijk is voor sobre eerste indruk. Within dit geval pimple de waarheid echter iets anders within elkaar zoals all of us hier beneden uitleggen bij leugens more than inkomen.

Hoeveel wordt de waarheid opgepoetst?

Statistisch onderzoek doorway de website OkCupid (zie de bronnen onderaan deze pagina) laat zien datВ mensen die on the internet daten een paar aparte eigenschappen hebben. Zo zijn se gemiddeld 5 centimeter langer en twenty percent rijker dan sobre “gemiddelde” persoon. Een kan natuurlijk zo zijn dat mensen die online information echt langer sobre rijker zijn serta de gemiddelde Nederlander, maar een veel waarschijnlijkere uitleg will be dat de gemiddelde online dater sobre waarheid een beetje oppoetst.

Online will be iedereen langer!

De verdeling van lengte voor de mannen en vrouwen die online daten, is bijna precies gelijk (in vorm) aan de verdeling van de totale bevolking. Zoals je kunt zien op de twee plaatjes hierboven (links voor mannen, rechts voor vrouwen), is de vorm van deze verdeling wel gelijk, maar de grafieken voor de online daters zijn voor zowel mannen als vrouwen in hun geheel naar rechts verschoven! Dit betekent dat mannen online gemiddeld 5 cm langer zijn, en vrouwen 3 cm.

Waarom mannen en vrouwen dit doen is niet zo moeilijk te raden. In onze maatschappij worden lange en slanke mensen erg aantrekkelijk gevonden. Ik heb net mijn eerste online profiel bekeken, en moet bekennen dat ik daarop ook iets langer was dan ik nu ben. Ik laat maar in het midden of ik al aan het krimpen ben рџ™‚

Hoeveel verdienen we nu echt?

Vergelijkend onderzoek in Amerika (per leeftijdsgroep) tussen de inkomsten die online daters op hun profiel zetten en de gemiddelde bevolking, laten de volgende interessante trends zien:

18: nog lage inkomsten, en eerlijk daarover
28: hogere inkomsten en al goed onderweg met het overdrijven van inkomen
38: lage inkomens worden verzwegen en hoge inkomens erbij gefantaseerd
48: net zoals 38 jarigen, iets meer overdrijvers in het 100. 000 euro/jaar segment

In deze grafiekjes zie je het verschil tussen de gemiddelde inkomsten die we verwachten van online daters, en het gemiddelde inkomen dat online daters op hun profiel zeggen te verdienen.

De donker paarse lijn laat zien wat de verwachte inkomstenverdeling voor een bepaalde leeftijdsgroep is. De lichtpaarse lijn laat zien wat mensen van deze leeftijdsgroep zeggen te verdienen. We laten de grafiekjes zien voor 4 leeftijden: 18 jaar, 28 jaar, 38 jaar en 48 jaar.

Het eerste dat opvalt is dat mensen online 20% meer verdienen. Een mooi voorbeeld hiervan kan je vinden als je bijvoorbeeld kijkt bij het bedrag van $100. 000. Behalve bij de 18 jarigen zijn er altijd 4 keer zoveel mensen die zeggen dat ze $100. 000 per jaar verdienen dan wat we zouden verwachten van een gemiddelde bevolking. Meer kwantitatief, jonge mensen (tot 24 jaar) poetsen hun inkomens gemiddeld met maar 5% op. Ditgene loopt op tanto 20% voor twenty-eight jarigen, en zelfs tot 35% voor iedereen ouder serta 35!

De l’ensemble des: veel mensen poetsen hun inkomsten on the internet een beetje operative. Neem daarom een inkomen dat u op iemand zijn profiel ziet eerst met een korreltje zout. Trouwens, maakt het echt uit hoeveel iemand verdient? Het blijkt vehicle wel!

En waarom overdrijven mannen?

Mannen die meer (zeggen te) verdienen krijgen meer berichten

Veel mensen zeggen misschien dat het hun niet uitmaakt hoeveel het partner verdient, maar onderzoek laat het ander beeld zien, vooral voor mannen! AlsР’ je bekijkt hoeveel berichtjes het man krijgt within vergelijking met allesamt leeftijdsgenoten, zie u dat zodra sobre mannen boven sobre 22 jaar zijn, er een back heel duidelijk verband bestaat tussen hoeveel het man zegt lo verdienen, en hoeveel berichtjes hij krijgt!

Je kan hierboven van boven naar beneden voor allesamt mannen tussen de 18 en 50 jaar zien hoeveel berichtjes ze krijgen vergeleken met hun leeftijdsgenoten. De boodschap is simpel. Als je nog jong bent doet je salaris er niet zoveel toe. Zodra je 23 wordt verandert dit, en is een laag salaris bijna je online-doodvonnis!

Zo is het makkelijk om te zien waarom mannen over hun inkomsten liegen.

Hoe nieuw (of oud! ) is een ‘recente’ foto?

Het zal je nog vaak overkomen in je online dating carriГЁre: Je ziet een erg mooie foto en je denkt bij jezelf: “Hoe oud is deze foto? Ik hoop dat hij/zij er nog net zo lekker uit ziet! ”

Het is logisch dat de foto’s op een online dating profiel niet spiksplinternieuw zijn. Immers, wie wil er nou elke dag een andere foto maken en online zetten? Trouwens, en dit zal ook voor jou gelden, je staat nou eenmaal beter op sommige foto’s dan op andere.

Je kunt ervan uitgaan dat de meeste profielfoto’s niet ouder dan twee jaar zijn. Ongeveer 10% van alle foto’s online is ouder dan deze twee jaar. Als je alleen kijkt naar de aantrekkelijkste foto’s gaat dit getal iets omhoog tot 20%. Tenslotte, mannen, en dan vooral die boven de 50 jaar, hebben vaker oude foto’s online staan dan de rest van de online gemeenschap.

Bronnen: Voor het schrijven van dit artikel heb ik gebruik gemaakt van de informatie in het artikel “the big lies people tell in onlin dating” op het OkTrends blog van Okcupid: The big lies folks tell in on-line dating, en truck de uitkomsten truck het TROS Adnger zone onderzoek naar on-line datingsites.

Leave a Comment

error: Content is protected !!