twelve Tips Om Ervoor Te Zorgen Dat Je Niet Wordt Bedrogen

badoobig

Badoo

catfish

Wie zegt dat ‘online dating’ het makkie is, heeft het mis. Hoewel je binnen het minuut kunt swipen op je smartphone tussen gewillige singles, is het vinden van een date voor sommigen een hopeloze missie. Dating apps maken het makkelijk om in contact te komen met andere singles, maar tegelijkertijd krijg je te maken met allerlei uitdagingen die je hoop op liefde kunnen vernietigen.

Dagenlang tijd investeren in een match die opeens niets meer van zich laat horen, of veelvuldig swipen om maar enkele matches over te houden: online dating kan je zelfvertrouwen behoorlijk schaden. Maar het kan nog erger: iemand die tegen je liegt, je geld afhandig maakt en valse hoop geeft op een toekomst samen. We hebben het over de nepaccount; de persoon die zich voordoet als iemand anders, om wat voor reden dan ook.

masker verborgen

Nepaccount herkennen en voorkomen

Dit schandelijke gedrag, gepopulariseerd door MTV’s hitprogramma Catfish, verspilt niet alleen de tijd van het slachtoffer, maar ook kan het schadelijk zijn voor de geestelijke gezondheid. Je kunt wel nagaan wat het met je doet, als iemand achter zo’n nepaccount je maanden of jaren voorliegt, misleidt en bedriegt. Om deze kwalijke situatie te vermijden hebben we 12 tips voor je, waarmee je kunt voorkomen het slachtoffer te worden van een nepaccount.

1. Houdt je social media-profielen afgeschermd

Het is de nummer één veiligheidstip als het aankomt op je privacy: de privacyinstellingen van je sociale media-profielen instellen. Als je dit niet doet, dan kan iedereen zich toegang verschaffen tot de persoonlijke informatie die je deelt op je profielen. Alle sociale media-websites hebben beveiligingsinstellingen waarvan je gebruik moet maken. Je kunt instellen wie je posts kunnen zien en welke informatie je deelt met vrienden of publiekelijk. Controleer je privacyinstellingen en zorg ervoor dat je persoonlijke gegevens goed zijn beschermd. Wees bovendien altijd voorzichtig met welke informatie u deelt op u sociale media-profielen.

2. Deel niet alles met de mensen die je on the internet spreekt

Het is verleidelijk om alles more than jezelf te vertellen, als je iemand nog niet goed kent, maar discussion beter wilt leren kennen. Om lo bepalen of iemand een echte match up is, moet u natuurlijk wel vragen stellen en beantwoorden. Er is echter een grens, omdat je nooit helemaal zeker weet of iemand geen catfish is. Zelfs wie je al back heel lang iemand praat, wil dat nog niet zeggen dat je elk fine detail over je leven met hem associated with haar moet partiet. Bewaar de persoonlijke details voor een echte leven, tijdens een eerste day of later. Denk aan je vГ©ridique woonadres, je telefoonnummer, bankgegevens en weitere persoonlijke informatie.

3. Schakel de hulp van Google in

Google is niet alleen handig voor een vergelijken van prijzen of het boeken van een reis. De zoekmachine har mulighed for at je ook helpen de naam, profielfoto en andere gegevens te controleren. Het snelle check operative de volledige naam levert meestal ing genoeg informatie operative om te concluderen of iemand discussion of niet bestaat. Als een Google-zoekopdracht duidelijk maakt dat deze persoon bestaat, dan is emergeny room niets om u zorgen over lo maken. Maar wie dat niet een geval is, serta moet je operative je hoede zijn.

4. Controleer sobre social media-profielen

Voordat u het contact fulfilled iemand intensiveert, doorway veelvuldig met elkaar te appen associated with persoonlijke gegevens lo delen, is een verstandig dat u een kijkje neemt op de social media-profielen. Deze profielen kunnen je de bevestiging geven of iemand echt bestaat. Zo is het een waarschuwing als het profiel een kleine vriendenlijst heeft, geen foto’s waarin de persoon getagd is door anderen, geen foto’s met vrienden en familie of heel weinig berichten. Hoewel iemand inactief kan zijn op social media, zijn dit wel de signalen die een situatie verdacht maken.

5. Doe een fotocheck

Kopieer en plak de foto van het profiel naar https://images.google.com. Dit geeft je meer informatie over waar de foto nog meer wordt gebruikt op het internet en voor welke profielen. Wees gewaarschuwd als een profielfoto voor meerdere profielen wordt gebruikt, en met uiteenlopende namen. Deze simpele fotocheck voorkomt veel problemen, omdat het je inzicht geeft over het gebruik van de foto. Dit is een voorbeeld met de uitgelichte afbeelding van dit artikel, waarin duidelijk wordt dat de betreffende foto op meer websites wordt gebruikt:

catfish fotocheck

6. Doe een extra check bij twijfel

Heb je twijfels of iemand wel echt de persoon is wie hij of zij zegt te zijn? Soms is een controle van de sociale media-profielen niet genoeg, omdat er mensen zijn die geen enkel profiel hebben, of hoogstens een inactief profiel met een laatste update van 3 jaar geleden. Als je dan toch een check wilt doen of iemand echt bestaat, dan moet het maar op de ouderwetse manier. Bel een vriend of kennis van hem of haar, of de werkgever van sobre persoon. Het lijkt wat overdreven, maar het helpt u wel om vehicle alle vermoedens af te komen.

7. Gebruik alleen sobre erkende dating applications en websites

Iedereen kent de verhalen vehicle de Russische bruiden die je baskeball hoop geven op liefde, om je niet veel later berooid achter te laten door je bankrekening te plukken. Wat veel van deze verhalen in gemeen hebben is dat ze vaak beginnen op een niet-zo-betrouwbare datingsite. Om lo voorkomen dat u het slachtoffer wordt van een nepaccount, moet je altijd kiezen voor het betrouwbare datingsite associated with app. Gebruik vooral de datingsites pass away de profielen handmatig controleren en waar je verdachte datingsprofielen kunt melden, zodat je jezelf niet alleen kunt redden van een disaster, maar ook sonstigen. Dit zijn drie betrouwbare datingsites pass away de veiligheid operative orde hebben:

7. Wacht niet lo lang met het ontmoeting

Als je denkt dat de on the internet relatie goed verloopt en dat sobre klik er will be, dan kan een geen kwaad omkring een eerste ontmoeting voor te einstellen. Iemand die oprecht in je is geïnteresseerd, zal even enthousiast als jou zijn als je een eerste date voorstelt. De persoon achter de nepaccount niet. Iemand die je virtueel aan het lijntje houdt zal proberen zo’n ontmoetingsverzoek te omzeilen door allerlei excuses te verzinnen. Door niet lang te wachten voorkom je dat je tijd verspilt, in het geval je daadwerkelijk met een nepaccount te maken hebt.

8. Stel een videochat voor

Wil hij of zij niet met je afspreken, omdat het nog te vroeg is? In het geval dat de persoon zich nog niet comfortabel voelt met het idee om persoonlijk te ontmoeten, dan kun je de persoon aanmoedigen om een videochat met je te hebben. Dankzij de smartphone is het makkelijker dan ooit om te videochatten. En met apps zoals Skype en WhatsApp is er geen excuus omkring het af ght wijzen. Maar wie al je pogingen om te videochatten worden afgewezen, lalu is het tijd om op jou hoede te zijn.

9. Dring aan op een telefoongesprek

Een eerste date pimple er niet inside, videochatten ook niet: wat nu? Im or her is nog het andere mogelijkheid, maar het is geen “officiële” bevestiging dat je niet achieved een fictief profiel te maken hebt. We hebben een over een telefoongesprek. Hoewel het aardig uit fashion is usually geraakt, kan het persoonlijk gesprek above de telefoon nog altijd een opstapje zijn naar meer. Door met para persoon aan para telefoon te praten, zet je operative zijn minst het stap in para goede richting.

10. Vraag de betydelse van anderen

Bij een maken van het keuze helpt het advies van anderen, vooral van de mensen die je liefhebben. Zij hebben het beste met je voor en kunnen je van waardevol advies voorzien als je een even niet meer weet. Sta jou voor een datingdilemma? Deel de particulars over je datingleven met een vriend of vriendin durante vraag om het beoordeling van jou gesprekspartner. Het is misschien gГЄnant voor je om het tegen je vrienden te vertellen, maar zij kunnen je helpen om de persoon goed te beoordelen.

11. Negeer ongemakkelijke en vreemde verzoeken

“Stuur me een naaktfoto” of “Kun jij iets voor me betalen? ” Je denkt: sexting hoort er nu eenmaal bij en iedereen kan z’n pinpas verliezen. Alleen zijn deze vragen en opmerkingen juist de zinnen die je moeten waarschuwen. Dat je iemand wilt leren kennen betekent niet dat je pikante foto’s moet delen die iets te veel onthullen, of dat je je van je goede kant moet laten zien door een rekening te betalen voor de ander. Zie deze ongemakkelijke of vreemde verzoeken als een waarschuwingssignaal: negeer ze en ga er niet op in.

12. Stel jezelf niet te kwetsbaar op

Al vanaf de eerste reactie is het een opstapeling van emoties en gevoelens. Je voelt het: de chemie, klik, vonk of hoe je het ook wilt noemen. Alsof de ander je kan lezen, weet hij of zij steeds het juiste te zeggen. Hoe fijn dit ook klinkt, soms is iets te goed om waar te zijn. En voordat je je volledig openstelt en kwetsbaar wordt, is het verstandig om geduldig te zijn. Laat je niet gek maken, voordat je iemand in het echt hebt ontmoet. Want voor je het weet heb je te maken met een nepprofiel.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link: Gratis inschrijven

Leave a Comment

error: Content is protected !!