Over De Ideale Lichaamslengte En Leugentjes Op Online Datingsites

Leugentjes over lengte op datingsite

Over de adeguato lichaamslengte en leugentjes op online datingsites

Wat voor lichaamslengte maakt je de adeguato partner? Is langer altijd beter, durante geldt dat voor zowel mannen durante vrouwen? Over een algemeen gesproken hebben mannen van gemiddelde lengte en vrouwen die korter zijn dan normaal een meeste succes (meer later in ditgene artikel).

Veel mensen denken dat voor mannen geldt: langer is beter. Deze opvatting is lalu ook direct verantwoordelijk voor een truck de meest voorkomende leugens op on-line datingsites: mannen zijn online 5 centimeter langer en vrouwen 3 cm.

Nederlanders zijn de langste mensen ter wereld

Nederlandse mannen (lichtblauw, linker as) werden tussen 1981 en 2150 nog ruim three or more cm langer. 5 years ago was de gemiddelde lengte van para volwassen man nooit 1, 81 inmiscuirse. Bron: cbs. nl

Hebben we deze leugentjes nou echt nodig? Nederlanders zijn para langste mensen conseguir wereld [Wikipedia], en we blijven maar doorgroeien (of niet? ).

Hoe dit komt? Een zou de relatief late voltooiing van de Afsluitdijk kunnen zijn (natuurlijke selectie), of natuurlijk de hoge melkconsumptie en goede gezondheidszorg. Wij weten het niet, dus het blijft gissen. Wat we wel weten is dat recent onderzoek heeft aangetoond dat, evolutionair gezien (wie krijgt de meeste kinderen), korte vrouwen en gemiddelde mannen het meeste succes hebben!

Mannen en vrouwen vechten om ideale lengte

In een artikel gepubliceerd in Biology letters (12 nov. 2012) heeft de Nederlandse onderzoeker Gert Stulp samen met collega’s uit Groningen, Amsterdam en Cambridge aangetoond dat de ideale lengte voor mannen en vrouwen verschillend is, en dat voor vrouwen ‘kort’ en voor mannen ‘gemiddeld’ evolutionair gezien de beste lichaamslengte is. Hier volgt een korte samenvatting van zijn onderzoek:

Ondanks geboorteregulatie en goede medische voorzieningen kunnen we natuurlijke selectie aan het werk zien bij de mens’, vertelt Gert Stulp. Samen met collega’s uit Groningen, Amsterdam en Cambridge (UK) toonde hij aan hoe in het DNA van de mens een intralocus seksueel conflict woedt.

‘Zo’n conflict ontstaat doordat mannen en vrouwen verschillen en daarmee ook aan een verschillende selectiedruk blootstaan’, legt Stulp uit. Voor een hertenbok bijvoorbeeld is een groot gewei nuttig. Maar een hinde heeft daar alleen maar last van. ‘Bij hinden is de groei van een groot gewei uitgeschakeld, dus in dat geval is er geen conflict tussen mannelijke en vrouwelijke dieren. Alleen, sommige eigenschappen die nuttig zijn voor het ene geslacht maar schadelijk voor het andere, zijn niet zomaar aan of uit te zetten. ’ [Lees verder op de website van de universiteit van Groningen]

Wat betekent dit voor jou?

Kort samengevat, als je veel kinderen wilt hebben kun je het best op zoek naar een (als man) kortere vrouw of (als vrouw) naar een man van gemiddelde lengte.

Voor je online datingprofiel geldt nog steeds: Langere mensen worden aantrekkelijker gevonden. Besef dat veel mensen een paar extra centimeter toevoegen aan hun “online lengte”, en doe hier je voordeel mee.

Leave a Comment

error: Content is protected !!