6 Belangrijke Regels Voor Je Eerste Bericht Op Een Datingsite

Eerste bericht

Wat schrijf u in een eerste bericht op het datingsite?

6 Belangrijke regels voor je eerste bericht

Hier is een leuk raadsel: “Mannen sturen ze (meestal), vrouwen krijgen ze (meestal), en ze zijn alles bepalend voor een eerste indruk”. Ra ra ra, wat is een?

Het antwoord will be niet moeilijk: Het eerste bericht. Iedereen pakt het schrijven van dit bericht anders aan, sobre geen enkele aanpak is ‘per definitie’ goed of slecht. Er zijn discussion een paar regels waarop je kunt letten om sobre eerste indruk pass away je achterlaat, zo goed mogelijk lo laten zijn.

Onderzoek aan 500. 500 (een half miljoen! ) eerste berichten door de datingsite OkCupid levert sobre volgende regels operative:

В 

Eerste bericht direktive 1: Pas operative voor spelfouten

Het gebruik van SMS taal zoals cu (see you), w8 (wacht), 8er(achter), ld (lekker ding), xje (kusje of “ik zie je”) en spelfouten zijn de ergste dingen die u in een eerste bericht op het datingsite kunt gebruiken. Veel mensen begrijpen deze woorden niet, en als u spelfouten in u berichtje maakt wekt dat de indruk dat je een bericht niet belangrijk genoeg vindt omkring op fouten lo controleren. Het komt slordig en esso over. Zou jij met een slordig en lui persoon willen daten?

Een aparte uitzondering hierop zijn woorden pass away met humor lo maken hebben, zoals lol (laughing away loud) en super of hehe. Blijkbaar vinden mensen laughter zo belangrijk dat ze andere dingen door de vingers willen zien.

Eerste bericht regel two: Maak geen complimenten over iemands lichaam

Iedereen houdt van het compliment, en vooral van een origineel compliment. Maar een gebruik van complimenten zoals “knapperd”, “lekker ding”, “schoonheid”, “sexy”, etc, in u eerste bericht operative een datingsite wordt vooral gezien wie slechte versierpoging. Deze complimenten klinken within deze context slecht omdat jullie nog niet eens wahr kennis hebben gemaakt.

Meer algemene complimenten werken wel goed. Een complimentje over bijvoorbeeld iemands kapsel, reizen, hobby’s of wat dan ook past altijd wel in een berichtje. Laat met je compliment zien dat je iemands profiel hebt gelezen, en richt je compliment niet op iemand zijn uiterlijke aantrekkelijkheid.

Kort samengevat, alle complimenten die niet klinken alsof ze rechtstreeks uit een vies mannetje komen (sorry heren) werken goed in een eerste bericht.

Eerste bericht regel 3: Gebruik een aparte groet

De begroeting in een eerste bericht is de “eerste indruk van de eerste indruk”. Voor de begroeting geldt regel 1 dubbel! Gebruik geen sms of straattaal en maak geen spelfouten! Probeer begroetingen van drie letters of minder te voor komen.

Bedenk zelf maar eens een originele begroeting, of ga voor meer ‘standaard’ (maar niet slechte) begroetingen zoals “Beste”, “Hallo”, “Goedemorgen/middag/avond” of “Hoe gaat het”. Wat ook goed werkt is om iemands naam te gebruiken in de begroeting!

Eerste bericht regel 4: Laat merken dat je iemands profiel gelezen hebt

Al toen de mensheid in grotten leefde en de landbouw nog niet had uitgevonden was een ding al duidelijk: welgemeende interesse in iemand tonen is een van de beste manieren om ze te plezieren.

In het tijdperk van online daten wordt dit erg makkelijk gemaakt! Op elk goed profiel staan minstens een paar persoonlijke interesses en hobby’s, waar je gebruik van kan maken. Laat maar weten dat jullie een hobby of interesse delen! Dit kan met zinnetjes zoals:

  • Ik las op je profiel dan je van ….. houdt. Ik ook!
  • Wat grappig dat je van … houdt. Kan je me vertellen waarom?
  • We zijn allebei fan van ….. Wat is je favoriete liedje?
  • Je moet wel een goede smaak hebben als je ……..

Dit werkt het best als jullie een interesse delen, maar zelfs als dit niet het geval is werkt interesse tonen erg goed. Dit is een aanrader voor elk eerste bericht.

Eerste bericht regel 5: Alleen voor mannen – twijfel hoeft niet slecht lo zijn.

Een algemene wijsheid is dat mannen zo zelfverzekerd mogelijk over moeten komen om indruk te maken operative vrouwen. Dit har mulighed for at wel waar zijn in het ‘echte leven’, maar within de wereld vehicle berichten en on the internet daten zit sobre waarheid iets ingewikkelder in elkaar.

Berichten met daarin woorden waaruit enige twijfel, kwetsbaarheid of onzekerheid spreekt doen een vaak goed within de online online dating wereld. Denk daarbij aan woorden zoals “onhandig”, “waarschijnlijk”, “misschien” en “excuses”. Een is niet helemaal duidelijk waarom ditgene zo is. Misschien komen mannen kwetsbaarder of minder bedreigend over als se deze woorden within hun berichten gebruiken, en is ditgene aantrekkelijk voor vrouwen.

Pas op! Het is geen probleem (en misschien wel goed) omkring de schijn vehicle kwetsbaarheid te wekken, maar voorkom 10 aller tijde omkring wanhopig te klinken! Dit will be nooit een goed idee, dus geen gesmeek in welk bericht dan ook!

Eerste bericht direktive 6: Stel tenminste één vraag within je bericht

Het belangrijkste (korte termijn) doel van een eerste bericht is dat je antwoord krijgt. Een goede traiter om dit lo bereiken is doorway een vraag lo stellen. Dit klinkt als een intikkertje maar omdat een zo belangrijk will be wil ik een toch nog het keertje herhalen: Hentai interesse in iemand anders met u vragen!

Daarnaast, mensen zijn er within het algemeen dol op om more than zichzelf te praten, dus geef se die kans maar.


Bronnen: Exactly exactly what to say within a first message

Leave a Comment

error: Content is protected !!