6 Belangrijke Regels Voor Je Eerste Bericht Op Een Datingsite (4b2dfcd)

Eerste bericht

Wat schrijf je in een eerste bericht op een datingsite?

6 Belangrijke regels voor je eerste bericht

Hier is een leuk raadsel: “Mannen sturen ze (meestal), vrouwen krijgen ze (meestal), en ze zijn alles bepalend voor een eerste indruk”. Ra ra ra, wat is het?

Het antwoord is niet moeilijk: Een eerste bericht. Iedereen pakt het schrijven van dit bericht anders aan, en geen enkele aanpak is ‘per definitie’ goed of slecht. Er zijn wel een paar regels waarop je kunt letten om de eerste indruk die je achterlaat, zo goed mogelijk te laten zijn.

Onderzoek aan 500. 000 (een half miljoen! ) eerste berichten door de datingsite OkCupid levert de volgende regels op:

В 

Eerste bericht regel 1: Pas op voor spelfouten

Het gebruik van SMS taal zoals cu (see you), w8 (wacht), 8er(achter), ld (lekker ding), xje (kusje of “ik zie je”) en spelfouten zijn de ergste dingen die je in een eerste bericht op een datingsite kunt gebruiken. Veel mensen begrijpen deze woorden niet, en als je spelfouten in je berichtje maakt wekt dat de indruk dat je het bericht niet belangrijk genoeg vindt om op fouten te controleren. Het komt slordig en lui over. Zou jij met een slordig en lui persoon willen daten?

Een aparte uitzondering hierop zijn woorden die met humor te maken hebben, zoals lol (laughing out loud) en haha of hehe. Blijkbaar vinden mensen humor zo belangrijk dat ze andere dingen door de vingers willen zien.

Eerste bericht regel 2: Maak geen complimenten over iemands lichaam

Iedereen houdt van een compliment, en vooral van een origineel compliment. Maar het gebruik van complimenten zoals “knapperd”, “lekker ding”, “schoonheid”, “sexy”, etc, in je eerste bericht op een datingsite wordt vooral gezien als slechte versierpoging. Deze complimenten klinken in deze context slecht omdat jullie nog niet eens echt kennis hebben gemaakt.

Meer algemene complimenten werken wel goed. Een complimentje over bijvoorbeeld iemands kapsel, reizen, hobby’s of wat dan ook past altijd wel in een berichtje. Laat met je compliment zien dat je iemands profiel hebt gelezen, en richt je compliment niet op iemand zijn uiterlijke aantrekkelijkheid.

Kort samengevat, alle complimenten die niet klinken alsof se rechtstreeks uit het vies mannetje komen (sorry heren) werken goed in het eerste bericht.

Eerste bericht direktive 3: Gebruik het aparte groet

De begroeting in een eerste bericht is para “eerste indruk truck de eerste indruk”. Voor de begroeting geldt regel just one dubbel! Gebruik geen sms of straattaal en maak geen spelfouten! Probeer begroetingen van drie words of minder ght voor komen.

Bedenk zelf maar eens een originele begroeting, of ga voor meer ‘standaard’ (maar niet slechte) begroetingen zoals “Beste”, “Hallo”, “Goedemorgen/middag/avond” of “Hoe gaat het”. Wat ook goed werkt is om iemands naam te gebruiken in de begroeting!

Eerste bericht direktive 4: Laat einprägen dat je iemands profiel gelezen hebt

Al toen de mensheid in grotten leefde en de landbouw nog niet got uitgevonden was het ding al duidelijk: welgemeende interesse inside iemand tonen is usually een van para beste manieren omkring ze te plezieren.

In het tijdperk van online information wordt dit erg makkelijk gemaakt! Operative elk goed profiel staan minstens het paar persoonlijke interesses en hobby’s, waar je gebruik truck kan maken. Laat maar weten dat jullie een leisure activity of interesse partiet! Dit kan achieved zinnetjes zoals:

  • Ik las op jou profiel dan jou van ….. houdt. Ik ook!
  • Wat grappig dat jou van … houdt. Kan je myself vertellen waarom?
  • We zijn allebei enthusiast van ….. Wat is je favoriete liedje?
  • Je moet wel een goede smaak hebben wie je ……..

Dit werkt het finest als jullie een interesse delen, maar zelfs als dit niet het geval is werkt interesse tonen erg goed. Dit is een aanrader voor elk eerste bericht.

Eerste bericht regel 5: Alleen voor mannen – twijfel hoeft niet slecht te zijn.

Een algemene wijsheid is dat mannen zo zelfverzekerd mogelijk over moeten komen om indruk te maken op vrouwen. Dit kan wel waar zijn in het ‘echte leven’, maar in de wereld van berichten en online daten zit de waarheid iets ingewikkelder in elkaar.

Berichten met daarin woorden waaruit enige twijfel, kwetsbaarheid of onzekerheid spreekt doen het vaak goed in de online dating wereld. Denk daarbij aan woorden zoals “onhandig”, “waarschijnlijk”, “misschien” en “excuses”. Het is niet helemaal duidelijk waarom dit zo is. Misschien komen mannen kwetsbaarder of minder bedreigend over als ze deze woorden in hun berichten gebruiken, en is dit aantrekkelijk voor vrouwen.

Pas op! Het is geen probleem (en misschien wel goed) om de schijn van kwetsbaarheid te wekken, maar voorkom ten aller tijde om wanhopig te klinken! Dit is nooit een goed idee, dus geen gesmeek in welk bericht dan ook!

Eerste bericht regel 6: Stel tenminste één vraag in je bericht

Het belangrijkste (korte termijn) doel van een eerste bericht is dat je antwoord krijgt. Een goede manier om dit te bereiken is door een vraag te stellen. Dit klinkt als een intikkertje maar omdat het zo belangrijk is wil ik het toch nog een keertje herhalen: Toon interesse in iemand anders met je vragen!

Daarnaast, mensen zijn er in het algemeen dol op om over zichzelf te praten, dus geef ze die kans maar.


Bronnen: Exactly what to say in a first message

Leave a Comment

error: Content is protected !!